Infantino: VAR JE FUDBAL UČINIO POŠTENIJIM!

Autor:

Sport

13.07.2018

15:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Đani Infantino je izjavio da je uvođenje VAR sistema na ovom Mundijalu bio pun pogodak, jer čitav turnir učinio regularnim i poštenim.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Infantino zadovoljan funkcionisanjem VAR-a

– Zbog VAR-a smo videli poštenije prvenstvo – rekao je Infantino na jednočasovnoj konferenciji za novinare u Moskvi.

On je rekao da je uvođenje ovog sistema kontrole prošlo sasvim bezbolno i bez većih problema, uprkos mnogim strahovima i da je sada sve postalo transparentno.

– Prihvaćen je i dobro funkcioniše. Pre dve godine smo krenuli da testiramo VAR. Bio sam skeptičan, ali ako ne testiramo nećemo znati odgovore. Rezultati su jasni i pozitivni – rekao je Infantino.

Infantino je izneo i niz zanimljivih podataka. Bilo je više od 440 provera, pri čemu 19 promena, 16 ih je promenjeno iz loše u ispravnu, a tri su ostale iste.

– Ovo je napredak, ovo je bolje od prošlosti. VAR ne menja fudbal, već ga čini poštenijim i transparentnijim i pomaže sudijama da donesu ispravne odluke. Golovi iz ofsajda su postali prošlost – rekao je prvi čovek FIFA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading