SVI PRIČAJU O NJOJ: Ko je zgodna Srpkinja koja je delila pravdu Hrvatima u finalu Dejvis kupa?

Autor:

Sport

24.11.2018

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija na meču u finalu Dejvis kupa između Francuske i Hrvatske bila je Marijana Veljović iz Kragujevca, jedna od osam žena koja ima elitni status među sudijama u Međunarodnoj teniskoj federaciji.

RepublikaFoto: youtube.com/Otvorite Atlas
Srpska sudinica

30-godišnja djevojka iz Kragujevca, 2016. godine dobila je zlatnu značku Međunarodne teniske federacije, čime je postala članica elitne grupe teniskih sudija.

Uporedo sa internacionalnom karijerom, Marijana nikada nije zapostavljala blizak odnos sa Teniskim savezom Srbije, aktivno učestvujući u radu Sudijskog Odbora TSS. Nije izbegavala pozive da sudi na turnirima u Srbiji koji su bili daleko ispod njenog sudijskog nivoa u tom trenutku. I dalje je član Sudijskog Odbora čijem radu daje nesebičan doprinos.


Na predlog Sudijskog Odbora, Teniski savez Srbije joj je više puta dodeljivao godišnje nagrade i to: 2011. godine nagrada za najboljeg sudiju godine, 2012. godine nagrada za posebna dostignuća na polju međunarodnog suđenja.  

Zlatna značka se stiče na skupu predstavnika najznačajnijih svetskih teniskih asocijacija gde se odlučuje o sudijskim unapređenjima i to se radi svake godine po završetku sezone.

Možemo reći da je Srpkinja bila srećna za Hrvate pošto je Čilić savladao Congu i sada se hrvatska reprezentacija nalazi na korak do osvajanja popularne "salatare".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading