Rafa kao Ronaldo, Federer kao Mesi

Autor:

Sport

05.12.2018

19:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Toni Nadal, stric i bivši trener Rafaela Nadala, napravio je paralelu između teniskih i fudbalskih igrača, uporedivši svog bratanca sa Kristijanom Ronaldom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer i Raa

- Rafael ima Ronaldovu radnu etiku. Federer ima najbolju tehniku, ali je i Rafael talentovan. Ronaldo ne samo da može postigne gol, nego su mu tehničke veštine izuzetne. Mesijeva i Federerova igra je brilijantna, ali Rafael ima jedinstvene kvalitete. Intenzitet kojim igra je bez premca - istakao je Toni.

Iako Nadal nije prirodno levoruk, Toni mu je pomogao da se usavrši i igra kao da jeste.

- To nije tako samo zahvaljujući meni. Kada je igrao fudbal, Rafa je igrao i levom nogom. U tenisu je u početku udarao dvoručno na obe strane i dobro mu je išlo. Koliko igrača je dvoručno u forhendu i bekhendu? Ne mnogo. Morali smo da pronađemo najbolju opciju i mislim da smo je pronašli. Rafa može da izvede sve udarce desnom rukom, ali je njegov forhend mnogo bolji levom jer tako može da izvede top spinove.

Toni je Rafaela trenirao od početka njegove karijere pa sve do 2017, kada su stavili tačku na profesionalnu saradnju. Na Tonijevo mesto došao je Karlos Moja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading