TIM: Vreme je da neko mlađi osvoji Gren slem

Autor:

Sport

20.12.2018

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osmi teniser sveta Dominik Tim smatra da će uskoro doći vreme kada će neko od mlađih tenisera osvojiti Gren slem titulu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dominik Tim

Na kraju 2018. godine u vrhu su ponovo Đoković, Nadal i Federer, ali Tim kaže da se ne oseća nestrpljivim.

- Ipak, očigledno je da je vreme da neko od mlađih napokon osvoji Gren slem trofej. To jeste jasno, ali Federer, Nadal i Đoković su među najboljim teniserima svih vremena. Za nas mlađe je veliko zadovoljstvo što možemo da igramo s njima jer ćemo biti tu i kada oni odu - kaže Tim i dodaje:

- U nekom trenutku doći će do smene generacija. Siguran sam da će sledeće godine, ili u najgorem slučaju za dve, neko drugi osvojiti GS titulu. Za to mora da se pobedi jedan od najboljih u četvrtfinalu, pa u polufinalu, pa u finalu.

Tim je do sada u karijeri osvojio 11 titula, a bio je i četvrti na svetu.


- Čak i ako pobediš jednog, nemoguće je zadržati isti nivo sledećeg dana. Kao u Parizu 2017, prvo sam dobio Đokovića, a onda sam igrao jako loše protiv Nadala. Kada je reč o ovoj sezoni, zadovoljan sam jer sam na Rolan Garosu igrao svoje prvo Slem finale i što sam uspeo da se plasiram ponovo na Zavšni mesters. Na Gren slem turnirima sam bio konstantan, ali na Mastersima sam imao nekoliko kikseva - zaključio je Tim. 

Videćemo hoće li baš Tim ili neko još mlađi poput Zvereva, Hačanova, Cicipasa, Šapovalova ili Ćorića prekinuti dominaciju najvećih na Slemovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading