FEDERER: Ima mlađih, ali favoriti su Novak i Rafa i Zverev

Autor:

Sport

02.01.2019

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer diplomatski je odgovorio na pitanje novinara ko su favoriti za osvajanje titule na Australijan Openu. Iskusni Fedeks je sebe izostavio iz najužeg kruga kandidata da se domogne trofeja u Melburnu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Ima li pozvanije osobe da priča o najvećim favoritima za naslov od čoveka koji je osvojio dve poslednje titule - ova, Rodžera Federera.

Prošle sezone u finalu je nakon pet setova pobedio Marina Čilića, a godinu pre Fedal je finalnim duelom sa Rafaelom Nadalom najavio veliki povratak obojice na Tur. 

- Novak Đoković, Rafael Nadal i Aleksander Zverev - definitivno, to su favoriti. Ima i mlađih igrača koji mogu da urade nešto posebno, na primer Cicipas, Šapovalov ili Kirjos. Ali, ako ćemo pričati o tome ko može da osvoji, onda ćemo zastati na članovima top 10 društva - pojasnio je Federer, koga će četvrtu sezonu zaredom kao jedan od trenera voditi i Ivan Ljubičić.

Federeru je pobednički pehar za Australijan Opena 2018. bio poslednji Gren slem trofej u karijeri koji je osvojioo, trenutno ih ima tačno 20 i postavlja se pitanje hoće li uspeti da zadrži primat najtrofejnijeg u toj kategoriji pre nego u penziju ode Đoković, koji je sada na 14 Slemova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading