Gde ste kritičari? Čovek koji najviše veruje u Noleta i poznaje ga bolje nego sebe objasnio stvari!

Autor: Blicsport

Sport

29.01.2019

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novakov teniski otac, kako ga sam Đoković naziva, Nikola Pilić je očekivao da njegov učenik osvoji Australijan Open, ali nije očekivao da će biti toliko superioran u odnosu na Nadala. Proslavljeni teniski stručnjak je siguran da će i cela 2019. godina proći u znaku Novakove nadmoći.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi reket sveta

Pilić, jedan od najboljih teniskih stručnjaka koji je bio u stručnom štabu Dejvis kup reprezentacije Srbije kada su Đoković i drugovi 2010. osvojili "salataru".

U intervjuu za "Blicsport" je govorio o Novakovom najsvežijem uspehu.

- Uopšte nisam očekivao da će Novak biti tako superioran .Znao sam da je Novak jači od Rafe i bio sam siguran da će ga pobediti, ali ne onako ubedljivo. Nemojte da zaboravimo da Nadal nije izgubio nijedan set na turniru, a da se Nole malo mučio. Ali u finalu ga je Novak potpuno nadigrao. Odigrao je za desetku i zasluženo pobedio- rekao je Pilić.

Đoković je postao apsolutni vladar Melburna, sa sedam titula je rekorder ovog grend slema. A proslavljeni teniski stručnjak je izneo svoje prognoze, koliko može Nole u budućnosti.

- Najteže će mu biti da pokori Pariz. Nadal je najbolji teniser u istoriji na šljaci, osvojio je 11 puta Kup musketara. Mislim da Nole može i do titule na ovom grend slemu, ali će mu biti potrebno da se sve kockice sklope. Uradio je to jednom, zašto ne bi ponovo? Međutim, Nadal će mu biti najveća pretnja- rekao je Pilić.

RepublikaFoto: Starsport

Pilić tvrdi da će Novak i u 2019. dominirati, baš kao što je to činio i u drugoj polovini 2018. godine.

- Apsolutno je u najboljoj poziciji u odnosu na sve rivale! I kada je bio u krizi i kada je imao probleme sa laktom i kada su ga neki kritikovali i govorili da se nikada neće vratiti na staze stare slave, ja sam uvek pričao da on nije zaboravio da igra. Do Vimbldona je osigurao prvo mesto, nema mnogo poena ni da brani na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju. Može samo da napreduje. A posle Gren slema u Londonu, videćemo kakvo će stanje biti- rekao je Pilić.

Trka za najboljeg svih vremena traje već dosta dugo. Ko će karijeru završiti sa najviše grend slem titula - Rodžer Federer, koji ih trenutno ima 20, Rafael Nadal, koji u vlasništvu ima 17, ili Novak Đoković, sa 15 najvećih pehara? Pilić ni na to pitanje nije imao dilemu.

- Novak može da završi karijeru sa najviše pehara sa Gren slemova, ali samo pod jednim uslovom - da bude zdrav. Za njega nema granica. Mislim da kao nekada može da stigne i do 17.000 ATP poena - zaključio je Pilić.

Pilić je istakao da će godina koja je tek počela biti u znaku Novaka Đokovića.

- Bez ikakve sumnje, tek ćemo biti svedoci Noletove nadmoćnosti. Mislim da ni sam nije svestan koliko može. Samo je nebo granica. Dokazao je da je najbolji na svetu- zaključio je Pilić za "Blicsport".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading