ŠOK: Novakovom rivalu iz polufinala Australijan Opena nudili novac da izgubi meč!

Autor:

Sport

29.01.2019

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Polufinalista ovogodišnjeg Australijan opena Luka Puj priznao je da mu je tokom karijere nuđen novac da namerno izgubi neki meč, ali ih je on uvek ignorisao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Puj i Novak Đoković

Senzacija iz Melburna se prisetio jednog turnira u Rumuniji kada mu je nekolicina ljudi posle meča prišla i rekla da se kladila na njega, a da je kasnije dobijao preko društvenih mreža ponude da namesti meč.

Puj kaže da je ignorisao nečasne namere tih ljudi, ali je priznao da ima razumevanje za one koji to čine, u slučaju da je ponuda mnogo veća od nagradnog fonda kojeg osvajanje manjeg turnira nosi.

- Nikada nisam odgovorio, to je zaista nečasno. Smatram da je smešno da dobijen novac zarad namernog gubitka meča ili seta. Morate neprestano da radite na sebi kroz te mečeve, kako biste napredovali. Ipak, razumem te igrače, nekima je potreban taj novac za putovanja pa će radije da uzmu 5.000 da izgube, nego da osvoje turnir koji vredi 1.000. Tada je teško reći ne - naveo je Puj.

On je istakao da se zalaže za eliminaciju klađenja na pojedinim turnirima, pre svega u fjučersima.

Mladi Francuz je daleko dogurao u Melburnu gde ga je u polufinalu zaustavio Novak Đoković, a potom se domogao 7. rekordne titule na Australijan Openu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading