Endi se pored brata oprašta od tenisa na Vimbldonu?

Autor:

Sport

01.02.2019

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šanse Endija Marija da se od tenisa oprosti na Vimbldonu znatno su se povećale, uprkos tome što je operisan početkom ove nedelje, pošto BBC prenosi da bi mogao da na tom turniru zaigra u dublu u paru sa bratom Džejmijem.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Endi Marej

Braća Mari su poslednji put igrali u paru pre nešto više od tri godine, kada je Velika Britanija osvojila prvu titulu u Dejvis kupu posle 79 godina. Njih dvojica su više puta istakli da im je san da zaigraju zajedno na najvećem turniru na svetu, a čini se da rade na realizaciji toga.

Mari se trenutno oporavlja od operacije kuka, za koju se nada da će mu poboljšati kvalitet života. Britanski teniser već dugo vuče povredu, pred Australijan Open je najavio da mu je ova sezona poslednja u karijeri, a taj turnir možda i poslednji, iako bi voleo da se oprosti na Vimbldonu. Na operaciju se odlučio upravo da bi sebi dao šansu da se vrati na teren i karijeru završi po svojim uslovima.

Majka dvostrukog olimpijskog šampiona Džudi još ranije je nagovestila da bi njeni sinovi želeli da zajedno igraju na Vimbldonu, pre nego što završe karijere.

- Dok su i dalje srećni i zdravi, žele da se bave svojim poslom i budu nezavisni jedan od drugoga. Ali, sigurna sam da ćemo ih videti zajedno u dublu pre nego što se povuku - rekla je jednom prilikom Džudi.


Američki teniser Bob Brajan uspeo je da se vrati na teren posle slične operacije kakvu je igrao Mari, ali je njegova specijalnost ipak dubl, a ne singl.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading