PAŠĆE KRV: Hrvat povećao šanse da nokautira nekadašnjeg tenisera broj jedan

Autor:

Sport

04.02.2019

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogo toga je tokom Australijan opena rečeno između Bernarda Tomića i Lejtona Hjuita. Islivale su na površinu ružne reči i pretnje, a Tomić i njegov otac Džon govorili su o celoj situaciji u nedelju u intervjuu za "60 minutes" koji je vodila Alison Lengdon.

RepublikaFoto: tanjug/AP
Ilustracij: Foto

Tokom Australijan opena koji je završen prošle nedelje, Bernard Tomić je prvi "zadao" udarac kada je rekao da bi blo najbolje da Lejton Hjuit odstupi sa svog mesta selektora Dejvis kup reprezentacije Australije, rekao je da Hjuit ima sukob interesa, da ga niko ne voli. Hjuit je odgovorio i naveo da ga je Tomić "ucenjivao i da mu je fizički pretio".

Tomić je tokom pomenutog intervjua ponosno potvrdio da je zaista pretio Hjuitu fizičkim nasiljem, ali je takođe tvrdio da je laž to što Hjuit navodi da je pretio njegovoj porodici.

- Da. Poslao sam mu poruku u kojoj je pisalo - nokautiraću te ako mi se primakneš na manje od metar. Tačno tim rečima. I on zna da sam ozbiljan. Ali da sam pomenuo njegovu porodicu, to je nisko. Da pominjem nečiju porodicu i decu? Koliko jadan moraš da budeš da tako nešto uradiš? To je najjadnije što sam ikada čuo od njega. Stojim iza pretnji upućenih njemu, ali nikada nisam pretio njegovoj porodici. Nikada nisam pomenuo njegovu decu. Apsolutno, ne. To je pogrešno i to što je on to rekao je zaista jadno. Da ideš tako nisko kako bi učinio da ja izgledam loše... Sada kada je to rekao možda ću ga nokautirati i ako mi se primakne na dva metra - rekao je Tomić.

Teniser je takođe ostao pri tvrdnjama da mu je Hjuit pretio tokom igranja za Dejvis kup tim u martu 2010. Tomić kaže da je Hjuit tada želeo da zna ko je od članova tima protiv njega i naveo je da je jednom prilikom Hjuit uleteo u njegovu sobu i "maltretirao ga zahtevajući odgovore".

- Bio sam maltretiran i zastrašivan, to je sve što ću reći. Imao sam samo 16 godina - rekao je Tomić ali iz nekog razloga nije dobio pitanje da objasni kako je kao neko ko je rođen 1992. te 2010. imao 16 godina.

Tomićev otac Džon, koji je sve vreme intervjua sedeo pored Bernarda, rekao je da je još u to vreme skretao pažnju na taj incident, ali da su ga svi ignorisali.

Pre nekoliko dana, predsednik Teniskog saveza Australije Kreg Tejli rekao je da nema nikakva saznanja o tom navodnom incidentu i da niko iz pordoice Tomić nije podneo zvaničnu pritužbu. Tejli je takođe podržao Hjuitovu odluku da ne poziva Tomića u reprezentaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading