Nadal dao podršku Pikeu, čekaju se Đoković i Federer!

Autor:

Sport

07.02.2019

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvršni direktor kompanije Kosmos Havijer Alonso istakao je da njegova organizacija ima podršku drugog tenisera sveta Rafaela Nadala kada je u pitanju reforma Dejvis kupa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Drugi reket sveta

Korporacija Kosmos, čiji je prvi čovek fudbaler Barselone Đerar Pike, predložila je reformu Dejvis kupa koja je usvojena, pa će reprezentacije od ove godine prvi put igrati po drugačijem sistemu. 

Za sada nije poznato ko će od najboljih svetskih tenisera na kraju sezone doći u Madrid od 18. do 24. novembra na finalni turnir, ali se pronela vest da bi moglo da se igra i u septembru posle US opena. 

- Istorijski, Dejvis kup finale se igralo u novembru. Neki se ne slažu sa time da se igra u novembru, a ima i onih koji se protive da se igra u septembru. Madrid nam puno pomaže u celom procesu, a imamo i podršku Rafaela Nadala. Čuli smo i da Kei Nišikori želi da igra za Japan- rekao je Havijer Alonso.

Dejvis kup finale će se igrati od 18. do 24. novembra u Madridu, a reprezentacije će biti raspoređene u šest grupa od po tri tima. Žreb će biti obavljen 14. februara. 

Plasman su obezbedili: Argentina, Australija, Belgija, Kanada, Čile, Kolumbija, Hrvatska, Francuska, Nemačka, Velika Britanija, Italija, Japan, Kazahstan, Holandija, Rusija, Srbija, Španija, SAD.

Srpski teniser, Novak Đoković je više puta istakao kako mu se ne dopada novi format Dejvis kupa i da nije siguran da će igrati u okršaju reprezentacija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading