Federera ne zanima prvo mesto, već samo...

Autor:

Sport

08.02.2019

20:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer izjavio je da bi više želeo da bude konkurentan na Gren slemovima, nego da se sa Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom bori za prvo mesto na svetu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Federer je prošle godine postao najstariji broj jedan na svetu nekoliko nedelja pošto je osvojio svoju 20. Gren slem titulu trijumfom na Australijan Openu u 36. godini. Prošlog meseca, Švajcarac je poražen od Grka Stefanosa Cicipasa u osmini finala, što je dovelo do njegovog pada na ATP listi na šesto mesto, ali i promena prioriteta.

- Za mene pozicija na ATP listi, sa 37 godina, više nije prioritet. Ideja mi je da budem zdrav, da znam da mogu da osvojim titule na nekim turnirima, da mogu da pobedim Đokovića i Nadala, a posle toga dolazi zadovoljstvo. Kada osećate da nemate šansu, to je problem. Čak i da još padnem na listi, to nije problem. Dok god mogu da osvojim Gren slem kao što sam učinio pre dve godine kada sam bio 17. na svetu, sve je na svom mestu. Radije bih da sam 17, nego treći i da ne osvojim Gren slem ili neki turnir - naglasio je Federer na konferenciji u Ženevi.

Rekorder po broju nedelja na prvom mestu na svetu rekao je da planira da igra na turniru u Dubaiju u februaru, a zatim Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, pre nego što odluči kakav će raspored imati do Rolan Garosa. 


Federer je u Ženevi najavio Lejver kup, koji će u tom gradu biti održan od 20. do 22. septembra, a tom prilikom je istakao da se nada da će mu se sunarodnik Stan Vavrinka, kao i Đoković i Nadal pridružiti u timu Evrope. 

- Ne mogu da dočekam. Razgovarali smo o tome u Melburnom, o tome koliko je Nadal uzbuđen, kao i ja, zbog toga što ćemo biti ponovo u istom timu. Ne znamo ko će nam biti rivali, dobro je što će Rafa biti u mom timu, na mom terenu, na zatvorenom terenu, koji posebno volim - rekao je Federer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading