Bautista otkrio recept kojim je pobedio Đokovića!

Autor:

Sport

29.03.2019

17:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Roberto Bautista Agut otkrio je šta je promenio u igri kako bi došao do preokreta protiv Novaka Đokovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Bautista Agut je izbacio Đokovića iz Majamija pobedom u osmini finala rezultatom 1:6, 7:5, 6:3.

- Ključ meča je bio početak drugog seta, zar ne? Ako sam hteo da pobedim na tom meču morao sam da se držim u egalu. Kada Novak ima prednost on igra veoma agresivno, kao što ste videli u prvom setu kada nisam igrao na istom nivou", izjavio je Bautista Agut.

Španca su pitali šta se promenilo u njegovoj igri, s obzirom da je u prvom setu "počišćen".

- Igrao sam agresivnije. Trudio sam se da manje grešim i da se koncentrišem na servis i na ritern. Na kraju je to 'upalilo', kao što ste videli - dodaje Agut.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

On je uporedio pobedu u Majamiju sa trijumfom koji je ostvario na početku sezone, kada je Đokovića pobedio u Dohi, takođe posle preokreta.

- Uslovi (u Majamiju) su bili mnogo, mnogo sporiji u poređenju sa Dohom. BIlo mi je potrebno vreme da se priviknem na Centralni teren. Mislim da su mi vlažnost vazduha i vrućina pomogli na kraju meča. Imao sam samopouzdanje da igram na veoma visokom nivou. Dobro treniram, radim naporno i srećan sam kada sve to mogu da pokažem i na terenu.

Bautista Agut je učešće u Majamiju završio u narednom kolu, kada je u četvrtfinalu od njega bio bolji branilac titule Džon Izner.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading