Tinejdžer od aprila u top 20, a uzor mu je Novak Đoković!

Autor:

Sport

30.03.2019

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kanadski teniser Denis Šapovalov izgubio je od Rodžera Federera polufinale turnira u Majamiju. Pored toga što je Šapovalov ishvalio Švajcarca, on je istakao da je formirajući svoj teniski stil pažljivo proučavao i igru srpskog tenisera Novaka Đokovića i kako se u njega u svojoj kratkoj karijeri ugledao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Denis Šapovalov

Federer je u polufinalu Mastersa u Majamiju bio bolji od Kanađanina rezultatom 2:0 (6:2, 6:4).

- Uvek sam se divio velikanima koji se bore za svaki poen. Mnogo sam ih gledao, i Rodžera i Rafu i Novaka. Od svakog od njih pokušavam da usvojim nešto. Uvek mi je fascinantan bio Rodžerov bekend, pokušavao sam da ga kopiram. Želim da budem agresivan kao on i da ulazim u udarce'- rekao je 19-godišnji Šapovalov.

Šapovalov je od malih nogu impresioniran Novakom.

- Kod Novaka me je uvek impresionirao njegov ritern, ali i to kako se on kreće na trerenu. Kada sam odrastao Novak mi je bio miljenik, ne samo zbog sjajne igre, već zato što je uvek bio broj tri između Rafe i Rodžera, a onda je dokazao da je sposoban da napravi proboj. Ugledao sam se na njega- nastavio je Kanađanin.

A šta je to čime ga Nadal motiviše...

- Rafin borilački duh je nešto čemu težim, želim da i ja igram svoje mečeve na taj način- rekao je Šapovalov, koji će od prvog aprila biti na najvišem plasmanu u dosadašnjoj karijeri na ATP listi, postaće 20. igrač sveta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading