Tenis zaostaje za drugim sportovima, Kirjos je potreban igri: Ljubitelj tenisa u proseku ima 62 godine

Autor:

Sport

16.04.2019

12:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tenis mora da se menja kako bi bio zanimljiviji širim narodnim masama, smatra francuski stručnjak Patrik Muratoglu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Patrik Muratoglu i Serena Vilijams

Trener Serene Vilijam zabrinut je zbog situacije u kojoj se nalazi beli sport.

- Tenis zaostaje za drugim sportovima. Trudim se da to promenim jer je neophodno. Ako se nešto ne uradi sada, biće prekasno - rekao je Muratoglu.

Francuza ne brine šta će se sa igrom dogoditi kada u penziju odu članovi Velike četvorke ili Serena Vilijams. Strahovi Muratoglua vezani su za ono što se dešava van terena.

- Ne govorim o igračima, niti o igri. Ako pogledate, ljubitelj tenisa u proseku ima 62 godine. Način na koji se organizuju turniri širom sveta nije privlačan mladima. Ova grupa ljudi koja i dalje prati tenis, za njega se zainteresovala 70-ih i 80-ih godina. Vreme je za promene. Moramo da shvatimo da tradicija jeste nešto što treba da se poštuje, ali i da budemo svesni u kom veku živimo - kazao je Muratoglu i dodao:

- Pogledajmo sve sportove koji su popularniji. Igrači treba da budu dostupni navijačima. Ako ne znamo ko je ko, jer se svi ponašaju isto, onda postaje dosadno. Zato se ljudima dopada Nik Kirjos, on donosi nešto novo, ne krije emocije. Potrebno nam je to, potrebno je malo kontroverzi.

Iskusni stručnjak smatra i da je potrebno promeniti neka pravila u ženskom tenisu, koja sputavaju teniserke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading