Novak se mučio, mučio i na kraju osvetio Kolšrajberu za poraz u Indijan Velsu!

Autor:

Sport

16.04.2019

15:58 >> 16:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je startovao na Mastersu u Monte Karlu. On je u drugom kolu posle velike borbe savladao Nemca Filipa Kolšrajbera sa 2:1 (6:3, 4:6, 6:4)

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Srbin se na taj način revanširao Kolšrajberu za poraz u Indijan Velsu ranije ove godine.

Novaka u trećem kolu očekuje bolji iz duela Dijego Švarcman Tejlor Fric.

Đoković je odigrao meč za zaborav. Srpski teniser je mnogo grešio, mučio se sa servisom, ulazio u raspravu sa publikom, ali na kraju je uspeo da upiše pobedu, što je i najvažnije.

Velika borba viđena je u prvom setu. U uvodna četiri gema oba tenisera su bez problema osvajala gemove na svoj servis. Prvi je pri rezultatu 2:2 pripretio Kolšrajber. Propustio je dve vezane brejk šanse, a Novak kasnije osvaja gem i vodi sa 3:2.

Nije dugo trebalo Nemcu da stigne do novih prilika za brejk. U sedmom gemu ponovo ima dve vezane brejk lopte, ali i ovog puta Đoković uspeva da se izvuče i osvoji gem na svoj servis i povede sa 4:3. Kao i obično kad se propuste šanse, stiže surova kazna. Đoković u narednom gemu koristi drugu brejk loptu i oduzima servis Kolšrajberu za vođstvo od 5:3. Srbin je sa nulom osvojio naredni gem i poveo sa 1:0 u setovima.

Drugi set doneo je još veću dramu. Posle uvodna tri gema bez brejka, Kolšrajber prvi stiže do brejka i vođstva od 3:1. Bio je ovo početak od neverovatne serije od čak sedam brejkova u nizu. Nijedan teniser nije uspeo da osvoji gem na svoj servis do kraja seta. Mučila su se obojica, a pogotovo Novak, koji je nekoliko puta katastrofalno odservirao. U svom ovom "ludilu" bolje se snašao Kolšrajber, koji novim brejkom u desetom gemu stiže do poravnanja u setovima, 1:1.

Treći odlučujući set krenuo je Novakovim brejkom. Ispostaviće se da je ovo bio i ključan trenutak na meču, pošto je srpski teniser ljubomorno čuvao prednost do kraja seta. Ipak, Kolšrajber je nekoliko puta opasno zapretio, dok se Novak još više mučio sa servisom. Srećom, Nemac nije koristio šanse koje mu je Đoković poklanjao, pa je na kraju Novak otišao u treće kolo. Đoković je iskoristio tek petu meč loptu, što dovoljno govori o ovom zaista čudnom meču.

Ipak, na kraju se samo pobeda pamti, a najbolji teniser sveta će već u narednoj rundi imati priliku da popravi svoju igru.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading