Karlos Moja pred Rolan Garos: Đoković nije specijalista za šljaku, ali Nadal treba da se pazi!

Autor: B92, Republika

Sport

22.04.2019

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Rafaela Nadala Karlos Moja ističe da Rafael Nadal mora da bude maksimalno oprezan na predstojećem gren slemu, Rolan Garosu, pošto je Novak Đoković neugodan na svim podlogama.

RepublikaFoto: Ap photo
Rafael Nadal i Novak Đoković na Vimbldonu.

Takmičenje u Bulonjskoj šumi počinje 26. maja, a titulu brani upravo Nadal koji će pokušati da osvoji 12. titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Moja, koji je nekada bio prvi igrač sveta, i dalje veruje da je Novak Đoković pretnja broj jedan za Nadala.

- Novak je pobeđivao Rafu kada je igrao svoj najbolji tenis. Ako igra dobro, kao što je to pokazao u Australiji, on je igrač koji uvek može da osvoji titulu. Možda nije specijalista za šljaku, ali jednako dobro se prilagođava svim podlogama - smatra Moja.

Đoković i njegov trener Marjan Vajda najavili su da će raditi na doterivanju igre na šljaci za šta prethodnih godina nisu imali dovoljno vremena.

RepublikaFoto: Ap photo
Karlos Moja i Rafael Nadal

 

- Novakov stil igre gotovo da se ne menja u zavisnosti od podloge. Na šljaci ima više vremena za reakciju, više rizikuje, osvojio je Rolan Garos i mnogo turnira na šljaci. On je odličan igrač i na ovoj podlozi - smatra Moja.

Pored Novaka, Moja ističe i da je Dominik Tim taj koji može da napravi dobar rezultat.

- Njegova igra je pravljena za šljaku, on je specijalista. Udara veoma snažno, napreduje iz godine u godinu i treba paziti na njega jer je odličan teniser - poručio je Karlos Moja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading