Tim: Nadal je najbolji teniser na šljaci u istoriji - imao sam više sreće!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

27.04.2019

21:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrijski teniser Dominik Tim rekao je posle trijumfa nad Rafaelom Nadalom u polufinalu turnira u Barseloni da je uvek ponosan na sebe kada pobedi Španca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nadal pre subote nijednom nije poražen u polufinalu ili finalu turnira u Barseloni, koji je osvajao 11. puta, a Tim ga je onemogućio da postane prvi teniser koji je neki trofej podizao 12 puta. Austrijanac je po četvrti put u karijeri bio bolji od Nadala na šljaci, pošto ga je pobedio sa 6:4, 6:4 i tako obezbedio susret sa Danilom Medvedevom u finalu.

- Uvek sam izuzetno ponosan kada sam ga pobedim jer je on najbolji teniser svih vremena na ovoj podlozi, a poseban je osećaj biti bolji od njega baš ovde, na šljaci. Uvek smo imali sjajne mečeve, ovaj je bio veoma dobar, ja sam imao više sreće i pobedio sam - naglasio je Tim.


25-godišnji Tim je u dosadašnjem delu sezone ostvario 25 pobeda, uključujući osam na šljaci. U jedinom prethodnom susretu sa ruskim teniserom, Austrijanac je slavio u tri seta prošle godine u Sankt Peterburgu.

- Ovo je poseban turnir. Divno sam se osećao igrajući finale ovde pre dve godine, a u nedelju ću pokušati da odem korak dalje. Danil je u najboljoj formi u karijeri, ali bih voleo da se moje ime nađe među onima koji su podizali trofej ovde - istakao je Tim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading