"Pobogu, ne pobeđuje Đoković zbog gluten dijete!"

Autor:

Sport

06.05.2019

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala, Toni Nadala smatra da su studije o biomehanici, video analiza, režim ishrane sporedne kada je reč o tenisu. On se dotakao prvog tenisera sveta, Nadal smatra Novak Đoković ne pobeđuje zahvaljujući gluten dijeti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi i drugi reket sveta

Španac je prokomentarisao kako neke stvari koje nemaju veze sa tenisom mogu da utiču na karijeru igrača. Za Tonija je tenis prioritet.

- Imamo studije o biomehanici, statistiku, video analizu, režim ishrane...Šta jedu Maradona, Mesi i Ronaldo? Da li rade iste stvari? Živimo u svetu brojeva i gubimo fokus, ne obraćamo više pažnju na ono što je bitno. Rafa je odrastao i dugo igrao tako što je samo mislio kako da udari što jače lopticu. Sada je oprezniji kada se radi o ishrani. Ali, mene to ne interesuje - rekao je Nadal.

Dugo se pričalo o tome da je Novak promenio režim ishrane, da je prešao na hranu bez glutena.

- Bio sam iznenađen što je njegov trener fokusiran na ono što jede, a ne na igru. Ne pobeđuje Novak zbog glutena- rekao je Nadal.

Toni i Rafael Nadal

Potom je Toni naveo još jedan primer.


- Igrate sa šest reketa, a kada je Rafa imao 15 - 16 godina njegov agent je primetio da su reketi drugačiji. Pitao je kako možemo da igramo sa drugačijim reketima. Onda smo počeli da imamo probleme, do tada ništa. Danas čak i boja utiče na igrače- rekao je Nadal.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading