Federer već OTPISAO Đokovića: "Voleo bih da igram protiv Nadala u finalu"!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

08.05.2019

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer priznao je da mu u protekle dve sezone nije nedostajala šljaka, ali da mu je drago što se ove godine vratio.

RepublikaFoto: Ap photo
Rodžer Federer

Treći teniser sveta bez većih problema se plasirao u treće kolo Mastersa u Madridu pobedom nad Rišarom Gaskeom iz Francuske u dva seta.

Federer je do trijumfa na svom prvom meču na šljaci posle tri godine došao sa 6:2, 6:3, posle samo 53 minuta igre.

- Srećan sam jer sam se vratio. I više od toga. Prijale su mi ovacije koje sam dobio pred početak meča. Izgleda da Madrid zaista jeste bio pravi izbor - rekao je Švajcarac.

- Prvi meč je prošao prilično dobro. Gaske nije bio na svom nivou, zapravo je bio daleko od toga.

Četvrti nosilac se, inače, u prestonicu Španije vratio posle četiri godine.

RepublikaFoto: Ap photo
Federer nakon rutinske pobede protiv Gaskea

- Nije mi nedostajalo, da budem iskren. Pre tri godine sam imao problema sa povredom, onda sam odlučio sam da je bolje da propustim sezonu na šljaci. Nije mi nedostajalo jer sam uživao kod kuće. Ipak, ove sezone sam smatra da ta odluka ne bi bila najbolja. Žalio bih da se nisam prijavio za ovaj turnir. Sada uživam.

Federer je pre tačno deset godina došao do titule u Madridu, pošto je u finalu savladao Rafaela Nadala. Godinu dana kasnije, Španac mu se revanširao.

- Voleo bih da igram protiv Nadala jer bi to značilo da sam u finalu. Nisam imao mnogo šansi da ga dobijem na šljaci u poslednje tri godine - nasmejao se Rodžer. Sećam se tog finala od pre deset godina. Bilo bi dobro da imam priliku da igram s njim na početku karijere i na kraju.

U narednom kolu Švajcarca čeka susret sa pobednikom susreta između Francuza Gaela Monfisa i Martona Fučoviča iz Mađarske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading