Bertens šampionka Madrida - Osaka ostaje prva teniserka sveta!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

11.05.2019

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Holandska teniserka Kiki Bertens osvojila je titulu na turniru u Madridu, pobedom nad Rumunkom Simonom Halep u dva seta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kiki Bertens

Bertensova je do trijumfa nad Halepovom došla sa 6:4, 6:4, posle jednog sata i 27 minuta igre i tako postala prva teniserka koja je došla do titule tako što nije ispustila nijedan set. Ujedno je podigla svoj deveti pehar u karijeri, a drugi iz kategorije "Premijer 5", pošto je prošle godine osvojila Sinsinati, zanimljivo, takođe trijumfom nad rumunskom teniserkom.

Pored toga što je osvojila titulu, Bertensova je sebi omogućila najbolji plasman karijere, pošto će od ponedeljka biti četvrta na svetu, a takođe je sprečila svoju rivalku da se vrati na prvo mesto WTA liste. Halepovoj je bila potrebna pobeda da bi svrgnula Japanku Naomi Osaku sa trona, pa će na narednu priliku morati da sačeka do naredne nedelje i turnira u Rimu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading