Nemilosrdni Rafa: Nadal uništio Basilašvilija, u dva meča izgubio dva gema!

Autor:

Sport

16.05.2019

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal, najbolji španski teniser, u dva odigrana meča u četvrtak jedva da se oznojio, te se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Rimu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Nadal je u osmini finala pobedio gruzijskog tenisera Nikoloza Basilašvilija sa 2-0, po setovima 6:1, 6:0.

Ovakav rezultat posebno je zanimljiv, s obzirom da je u prethodnoj rundi, odigranoj takođe u četvrtak, pobedio Francuza Žeremija Šardija maltene identičnim rezultatom – 6:0, 6:1.

Novak protiv Kolšrajbera treći put ove sezone

Prvi je do brejk lopte u ovom duelu došao Basilašvili, ali je Nadal to lako spasao. Uz malo muke gruzijski teniser je izjednačio na 1:1 u prvom setu, a malo ko – verovatno apsolutno niko – nije očekivao da će mu to biti i jedini gem u meču

Ranije tokom dana Nadal je razbio i Šardija sa 6:0, 6:1!

Do kraja prvog seta Basilašvili je osvojio samo četiri poena, dok je u drugom setu pružio podjednak otpor – imao je jednu gem loptu u celom setu i zasluženo pretrpeo ubedljiv poraz.

Nadal je u četvrtak proveo nešto više od dva sata, u oba meča zbirno, te zakazao četvrtfinalni duel sa sunarodnikom Fernandom Verdaskom, koji je u četvrtak eliminisao Dominika Tima i Karena Hačanova i proveo više od pet sati na terenu.

Dve pobede zabeležio je u Huan Martin del Potro. On je u dva seta pobedio i Davida Gofana (6:4, 6:2) i Kaspera Ruda (6:4, 6:4), te zakazao potencijalni duel sa Novakom Đokovićem, koji u osmini finala ima za protivnika Filipa Kolšrajbera.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading