Dimitrov na novom početku!

Autor:

Sport

19.05.2019

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grigor Dimitrov posle sedam godina ponovo igra kvalifikacije za učešće na nekom od turnira.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Grigor Dimitrov

Bugarski teniser će pokušati na taj način da obezbedi mesto u glavnom žrebu turnira u Ženevi. U prvom kolu savladao je domaćeg tenisera Mark-Andreu Hislera, a u 'finalu' će se sastati se sa Tomasom Fabijanom.

Dimitrov je zapravo dobio specijalnu pozivnicu za učešće u kvalifikacijama, pošto je mesto u glavnom žrebu prethodno obezbeđeno za Stana Vavrinku, Felisijana Lopeza i Janka Tipsarevića.

Dimitrov je poslednji put igrao kvalifikacije 2012. godine, kada je na taj način pokušao da se izbori za učešće na mastersu u Parizu.

- Nisam odigrao mnogo mečeva ove sezone. Uzbuđen sam što sam ponovo na terenu, što sam zdrav - kazao je Bugarin, koji je od Australijan opena odigrao samo devet mečeva. 

- Samopouzdanje dolazi sa pobedama. Uradiću sve kako bih bio spreman za najvažnije turnire. U ovom momentu ne očekujem ništa. Prošao sam kroz težak period i fizički i mentalo. Potrudiću se da budem u pristojnoj formi.

Dimitrov po prvi put od 2012. godine igra kvalifikacije za neki ATP turnir

Dimitrov je zbog povrede desnog ramena prethodno propustio turnire u Roterdamu, Akapulku i Indijan Velsu.

Na mastersiu u Monte Karlu je stigao do trećeg kola, da bi u Madridu i Rimu bio poražen već u prvom meču. Zbog loših rezultata pao je na 48. poziciju na ATP listi, a u međuvremenu je raskinuo saradnju sa trenerom Danijem Valverduom.

Turnir u Ženevi pripada seriji 250, a igra se za nagradni fond od 586.140 evra.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading