Evo kakav je Novakov put na RG!

Autor:

Sport

23.05.2019

18:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, počenje pohod na titulu na Rolan Garosu od Poljaka Huberta Hurkača.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Đoković na turnir dolazi kao prvi nosilac i kao prvi teniser sveta, posle osvajanja titule na Mastersu u Madridu i finala na Mastersu u Rimu.

Novak će u Parizu pokušati da dođe do svog drugog Rolan Garosa u karijeri, te da po drugi put bude vlasnik sva četiri Gren slema u isto vreme.

Ukoliko Novak savlada 22-godišnjeg Poljaka, u drugom kolu će igrati protiv Amerikanca Sema Kverija ili kvalifikanta.

U trećoj rundi bi mogao da ga sačeka Žil Simon, ili dosta mlađi Đaume Munar, dok u četvrtoj rundi možemo videti balkanski sudar sa hrvatskim teniserom Bornom Ćorićem.

U četvrtfinalu Đoković će imati najveći izazov, ako dođe do duela sa Nemcem Aleksanderom Zverevim. Moguć je, ali malo vervoatan, i duel sa Australijancem Nikom Kirjosom.

Novak je žrebom u polufinalu izbegao i Rodžera Federera i Rafaela Nadala, pa će potencijalno sa nekim od njih dvojice igrati u finalu, dok će ga u najbolja četiri tenisera Rolan Garosa sačekati, ukoliko ne bude iznenađenja, Dominik Tim.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading