Srđan Đoković začepio usta kritičarima, pa obradovao celu naciju: U čemu je problem što moj sin navija za Hrvate?

Autor:

Sport

28.05.2019

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija ima jednog od najboljih sportista svih vremena, čoveka kome se klanja cela planeta, što zbog uspeha na terenu, to i van njega. Novak predstavlja ponosno našu zemlju, a nekima smeta što Đoković navija za Hrvate. Novak se bori sa kritikama odmerenim rečima, a njegov otac je progovorio o prijateljstvu svog sina sa "vatrenima", a potom obradovao čitavu naciju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Najbolji reket planete

Srđan Đoković, otac Novaka Đokovića, gostovao je u emisiji "Upitnik" na RTS, u kojoj je govorio o Noletovim izjavama vezanim za Hrvatsku, o odbijanju Britanskog državljanstva i zašto nas ne vole na Zapadu...

- Ne znam zaista zašto Zapad ne voli Srbiju, Novaka. Imali ste primer i kada mu ceo stadion zviždi, on u mikrofon kaže: "Vi ste najdivnija publika na svetu".  Novak se bori reketom, bori rečima, on pokazuje da smo deo ove civilizacije- rekao je Đoković stariji.

Na pitanje voditeljke o ponudi za dobijanje britanskog državljanstva, Srđan je imao jasan odgovor.

- Nikada nismo razmišljali o Britanskom državljanstvu, zapravo o tome nismo odlučili mi, nego smo pitali naše klince. Mi smo deo ovog naroda i zato je odluka bila ne, po tom pitanju- rekao je Novakov otac.

RepublikaFoto: Starsport

Jedno od pitanja bilo je i Novakovo izjašnjavanje vezano za Hrvatsku i Hrvate koje uvek hvali i naziva ih svojom braćom

- Kakav je problem što je navijao za Hrvatsku, to su naše komšije, to su Novakovi prijatelji. Setite se poplava, Novak nije pomagao samo Srbiji, nego Hrvatskoj, Bosni, to je bila jedna zemlja. Imali smo sreće da živimo u Jugoslaviji, toj lepoj zemlji, sad smo rasparčani, jedino kako možemo da napredujemo kao region je da se ujedinimo, svako neka se moli bogu u svojoj kući, ali napolju treba da smo ujedinjeni- rekao je između ostalog Srđan Đoković u "Upitniku".

Hoće li se Novak vratiti u Srbiju jednog dana?

- Naravno da će se Novak posle završetka karijere vratiti u svoju zemlju, dovešće i članove svoje uže i šire porodice u svoj rodni grad Beograd - otkrio je Srđan Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
eebože

28.05.2019 23:31

Ti za koje ti sin navija slave Blajburg i Oluju... Tuga Đokoviću, a toliko si dečko za primer, to ti nije trebalo...

zooox

29.05.2019 09:47

Nije lepo to...al ajde..nego što se u hrvatskim novinama predstavio kao polu hrvat,polu crnogorac..bukvalno je rekao da nije Srbin. Od majke hrvat,odrastao pod uticajem Bake Eleonore i djeda Zdenka,koji su ga naučili kulturi,a od oca crnogorac..naime djed Panto je sišao s Mojkovca na Kosovo. To je pričao dok se grlio i ljubio sa Kolindom..imaju te fotografije,a mogu se naći i te izjave..mada su ih brisali