Federer protutnjao kroz drugo kolo Rolan Garosa!

Autor:

Sport

29.05.2019

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u treće kolo Rolan Garosa pobedom nad Oskarom Otom iz Nemačke u tri seta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Federer je protiv nemačkog tenisera slavio sa 6:4, 6:3, 6:4, posle jednog sata i 36 minuta igre. Njegov naredni rival biće Norvežanin Kasper Rud, koji je savladao Matea Beretinija iz Italije sa 6:4, 7:5, 6:3.

Švajcarac je odigrao veoma dobar meč protiv 25-godišnjeg Ota, koji svoje šanse da ugrozi favorizovanog rivala nije imao. Federeru je po jedan brejk u svakom od setova bio dovoljan za trijumf, i to pošto je odbranio sve četiri šanse Nemca da mu oduzme servis.

Početak meča je protekao u izjednačenoj borbi, nijedan od tenisera nije bio toliko siguran na svom servisu, a Federer je ključni udarac u tom delu zadao u trenutku kada je Ote servirao za ostanak u setu. Slična slika viđena je u drugom setu, s tim što je Švajcarac tri servis gema zaredom osvojio bez izgubljenog poena. Do brejka je došao iskoristivši drugu šansu u osmom gemu, a potom je odbranio dve prilike koje je Ote imao da mu uzvrati i rešio set u svoju korist. 


U ispostaviće se odlučujućem setu Ote je ozbiljno pretio Federeru, pa je tako imao dve brejk prilike u četvrtom gemu. Igralo se gem za gem sve do devetog, kada je Švajcarac i prelomio meč, a odmah potom vrlo brzo iskoristio prvu meč loptu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading