ISTORIJSKI MEČ NA ROLAN GAROSU: Vavrinka srušio Cicipasa posle više od 5 SATI i izborio plasman u četvrtfinale!

Autor:

Sport

02.06.2019

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Stan Vavrinka plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa posle pobede nad Stefanosom Cicipasom u fantastičnom meču sa 3:2.

RepublikaFoto: instagram.com/stanwawrinka85
Sten Vavrinka

Neverovatan duel Švajcarca (28) i Grka (6) trajao je čitavih 5 sati i 11 minuta, a završen je trijumfom lošije plasiranog tenisera - 7:6(6), 5:7, 6:4, 3:6, 8:6.

Finalista Rolan Garosa iz 2015. godine u borbi za polufinale sastaće se protiv sunarodnika Rodžera Federera, koji je nešto ranije rutinski savladao Leonarda Majera sa 3:0.

U prvom setu viđena je samo jedna brejk lopta, koju je Cicipas propustio u petom gemu, pa se otišlo u taj brejk gde je Vavrinka nadoknadio 2:4 i slavio sa 8:6.

Drugi set otpočeo je kompletiranim brejkom 20-godišnjeg Grka za vođstvo 3:0, ali je vrlo brzo Švajcarac uzvratio i poravnao na 3:3. Posle razmene brejkova bilo je 5:5, da bi Cicipas u 12. gemu ponovo oduzeo servis rivalu i došao do 1:1.

 

 

Treći set pripao je 34-godišnjem Vavrinki zahvaljujući brejku u sedmom gemu, ali je grčki igrač opet uzvratio i izjednačio na 2:2 boljom igrom u kojoj je dva puta uzeo servis rivalu, naspram jednog pretrpljenog brejka.

Cicipas je igrao bolje u odlučujućem setu, imao je u tri navrata čak osam brejk lopti, ali nije iskoristio nijednu, pa je stigla kazna u poslednjem gemu, kad je Vavrinka iskoristio drugu brejk šansu i na razliku savladao Grka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading