"Vimbldon je bila prekretnica koja mi je promenila život"

Autor:

Sport

26.06.2019

17:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković prisetio se takmičenja na Vimbldonu prošle sezone kada je posle teškog perioda u karijeri podigao trofej u Londonu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Stigao je tada Srbin u London nakon niza loših rezultata, bio je 21. na ATP listi i niko mu nije davao velike šanse. Ali, Đoković je briljirao na terenima "Ol Ingland kluba" i u finalu pobedio Kevina Andersona 6:2, 6:2, 7:6.

- Vimbldon je prošle godine bio prekrenica u mojoj karijeri. Bio sam van Top 20, oporavljao sam se od komplikovane povrede lakta, zbog koje sam imao operaciju. Kada sam osvojio titulu sve se promenilo - kazao je Đoković pred početka trećeg grend slema u sezoni. 

Prvi teniser sveta brani trofej osvojen prošle sezone.

- Taj trofej je promenio moj život, vratio mi je samopouzdanje. Nakon toga sve je išlo sjajno. Ponovo sam uživao u ovom sportu. 

Đoković će na Vimbldonu jurišati na 16. grend slem u karijerti.

- Grend slemovi su sada prioritet u moj karijeri. Motivacija neće biti problem. Biti boj jedan na svetu nosi veliku odgovornost i pritisak sa kojom pokušavam da se nosim nabolje što mogu - poručio je Novak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading