Novak jakim rečima motivisao Tipsarevića za naredni meč!

Autor:

Sport

01.07.2019

18:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Janko Tipsarević je bio zadovoljan pobede nad Jošihitom Nišiokom u prvom kolu Vimbldona, on je srećan što je igrao tako dug meč bez većih bolova.

Janko Tipsarević

- Veoma sam srećan što sam pobedio. Mislim da sam mogao i lakše, da sam kontrolisao meč, kao da su mi drugi i četvrti set iskliznuli iz ruku. Bio sam siguran na servisu, nisam iskoristio sve šanse koje sam imao na njegov servis i onda sam glupo izgubio taj-brejk i dozvoliio jedan "idiotski" brejk u četvrtom setu. Ipak, bez obzira na sve, posle svih problema sa zdravljem, pobediti u pet setova na travi je nešto što me čini srećnim- rekao je Tipsarević.

Bio je to prvi Jankov trijumf na Gren slem turniru još od US opena 2017. godine.

- Je li tako? Da budem iskren, malo sam i izgubio osećaj za vreme, koje godine sam igrao dobro, a koje loše. U poslednjih pet godina osećam da sam igrao tenis, ali nisam se takmičio na najvišem nivou. Bilo je više u stilu da se ili vraćam igri ili pokušavam da se oporavim posle operacije. Zaista je dobro pobediti meč na jednom od mojih omiljenih turnira u pet setova jer nisam osećao probleme koji su me mučili tokom Rolan Garosa, zato moram da budem veoma zadovoljan. U Parizu sam morao pola apoteke da popijem kako bih mogao da igram- rekao je Tipsarević.

Tipsarević je potom rekao da ga pobeda dodatno motiviše za nastavak sezone. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Drago mi je što sada ovde sedim i što me ništa mnogo ne boli. Boli me i kuk i lakat i butina, ali to sve boli i Novaka i Filipa i Ducija. Ništa onako značajno što mi daje samopouzdanje za nastavak sezone. Da ako uspem da nakon ovog Vimbldona malo odmorim, da ponovo krenem da se spremam pošto sam se poslednjih mesec-mesec i po dana posvetio Akademiji i njenoj ekspanziji. Osećam da za svoje standarde nisam ni približno spreman koliko bi trebalo da budem, ali posle ovog ću se dosta posvetiti fizičkoj spremi da probam da budem u najboljoj formi za tu američku turneju- rekao je Tipsarević.

U drugom kolu suparnik će mu biti Kevin Anderson, aktuelni vicešampion Vimbldona. 

- Mislim da mogu da se nosim s njim, pričao sam s Novakom posle meča odmah. On kaže, "jako je bitno da si tu". Neće biti dugih relija, i da hoćeš da ih igraš, on je taj koji neće jer ima servis 500 na sat, tako da najveća stavka će biti koncentracija. Dodatno samopouzdanje mi je sigurno što sam dobro servirao pet setova. Fizička prema u meču sa Andersonom neće odlučiti pobednika. Pobedio sam ga dva puta, ali pre sto godina, tako da je on značajno napredovao, a benefit je i što je on bio dugo povređen- zaključio je Tipsarević.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading