Kada igra na najvišem nivou Novak je najbolji

Autor:

Sport

08.07.2019

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Belgijski teniser David Gofan istakao je da se raduje duelu sa Novakom Đokovićem u četvrtfinalu Vimbldona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
David Gofan

David Gofan prvi put u karijeri igraće četvrtfinale Vimbldona. Belgijanac je u osmini finala savladao Španca Fernanda Verdaska sa 7:6 (9), 2:6, 6:3, 6:4.

- Nije bilo lako. Prvi set je bio ključ. Sačuvao sam mnogo set lopti u tom tajbrejku. Potom je on u drugom igrao fantastično. Morao sam da uložim mnogo energije kako bih preokrenuo stvari. Onda sam uspeo da uhvatim ritam, imao sam više šasni - kazao je Gofan.

Prošle su dve i po godine od kada je igrao poslednje četvrtfinale nekog Slema.

- Osećam se fantastično, pogotovo ovde. Znao sam da mogu da igram dobro na travi. Mnogo mi znači što sam uspeo konačno da stignem do četvrtfinala.

Naredni rival Belgijancu biće Novak Đoković.

- Lepo je igrati protiv Novaka na Slemovima. Teško je pobediti ga kada se igra na tri dobijena seta, pogotovo na travi. Kada igra na najvišem nivou, on je najbolji. Teško je dobiti bilo koga od velike trojke. Ali i oni su ljudi, daću sve od sebe. Imam samopouzdanja, verujem da mogu da igram dobro, mentalno sam spreman - dodao je David.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading