Nole najavio kraj karijere?

Autor:

Sport

12.07.2019

18:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u svoje sedmo finale Vimbldona nakon pobede nad španskim teniserom Robertom Bautistom Agutom sa 3-1 u setovima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Đoković i Bautista Agut su igrali napet meč u četiri seta, videlo se da se španski teniser neće predati bez borbe, ali je na kraju ipak posustao.

Novak Đoković je na konferenciji za medije upitan da prokometnariše svoju igru i da opiše kako je meč izgledao iz njegovog ugla.

- Bio je to veliki izazov i za mene i za Bautistu, ipak je ovo polufinale. Dva puta sam već gubio od njega i to na različitim podlogama. Meč je mogao da ode i na drugu stranu, znate. Posle nekoliko izuzetno dugačkih gemova, uspeo sam da razbijem njegov servis i da dođem do nekih brejk lopti, a jednu od njih sam iskoristio sjajnim bekhendom. Jasno, taj gem je prelomio u moju korist i meč sam nastavio opušteniji. Četvrti set je bio najbolji danas, veoma sam zadovoljan načinom na koji se završio ovaj meč. Mislim da Bautista poseduje veliki kvalitet i da je mentalno izuzetno snažan, uvek je fokusiran i imam veliko poštovanje za njega - rekao je Đoković.

 

 

I pored svih dostignuća u jednoj maestralnoj karijeri i dalje postoje rekordi koje Novak želi da obori i da, kako on kaže, nastavi da ispisuje istoriju tenisa.

- Vidite, moja glavna motivacija je da budem na terenu i da igram tenis. Znam da je to kliše, ali tako je. Mnogo ljudi govori iste stvari, ali zaista smatram da je to esencija igre. Bez toga, magija ne može da se dogodi i rezultati neće doći. Ne vidim tenis kao svoj posao, u karijeri sam već mnogo toga osvojio tako da mogu da prestanem da igram kad god želim. Ali to nije razlog zbog kog igram tenis. Igram ga jer u tome zaista uživam, imam podršku svoje porodice i naravno, želja mi je da pišem istoriju ovog sporta. Želim da osvojim što više Gren Slemova i želim da budem taj "istorijski broj 1", od čega i nisam daleko -  nastavio je prvi reket planete.

Finale Vimbldona je u nedelju, a srpski teniser će snage odmeriti sa boljim iz duela Rafaela Nadala i Rodžera Federera i on je objasnio šta će mu predstavljati najveću opasnost u borbi za trofej.

- Kao što vidite, vode veliku borbu. Osvojili su po jedan set i biće veoma zanimljivo da vidimo ko će izaći kao pobednik. Nadal je odigrao sjajno na travi, što nije bio slučaj u prošlosti, a u poslednjim godinama smo nas dvojica imali fantastične mečeve u polufinalima. Ukoliko budem igrao protiv njega, ne očekujem ništa manje od onoga što smo igrali prošle godine. Nadam se sa istim ishodom. Što se tiče Federera, on je sjajan svuda, a posebno na Vimbldonu. Voli da igra brzo, oduzima vreme protivniku i jednostavno ti ne dozvoljava previše šansi. Igrači poput Nadala i mene vole da imaju dovoljno vremena za sve, tako da smo pod konstantnim pritiskom. Rodžer i ja smo imali neka epska finala, tako da znam šta mogu da očekujem - završio je Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading