Lekcija Borisa Bekera nadobudnim Englezima: Slobodno volite Federera, ali poštujte Đokovića!

Autor:

Sport

15.07.2019

09:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji trener Novaka Đokovića, nemački teniski stručnjak Boris Beker tvrdi da londonska publika na Vimbldonu ima pravo da ima svog miljenika, ali da mora poštovati i druge igrače. Konkretno je mislio na Srbina kome je publika u više navrata tokom epskog finala turnira u nedelju zviždala.

Boris Beker u društvu Marjana Vajde

Gotovo ceo Centralni stadion navijao je za Federera i ni to mu nije pomoglo da posle pet sati, pet setova i taj-brejka u 25. gemu odlučujućeg seta pobedi Novaka.

- Federer je najbolji teniser na ovom mestu i ima pravo na tu ljubav navijača, ali sa druge strane morate da poštujete četvorostrukog šampiona malo više - rekao je Beker za Eurosport.

On je bio Đokovićev trener od 2013. do 2016. godine i pod njegovim "tutorstvom" Srbin je ostvario neke od najvećih uspeha u karijeri, uključujući i dva od pet vimbldonskih pehara. Beker je uveren da Đoković može da prestigne Rodžera i Rafu koji imaju 20, odnosno 18 Grend slem titula.

- Nadam se da će sledeće godine, ako budu opet igrali, biti još izjednačeniji. Đoković je upao na žurku Rodžera i Rafe i postao je partibrejker. Sada, posle 16 Grend slem turnira, ljudi moraju da se probude i postanu svesni veličine Novaka Đokovića - objasnio je Beker i obrazložio zbog čega Đoković nije još završio svoj posao na ATP turu.

- Novak nije još uvek srećan do kraja. On je jedan od najvećih svih vremena, ali hoće da bude najbolji. I iskreno, mislim da može da prevaziđe Federera i Nadala, ali ne bih govorio "sigurno". Trka i dalje traje - tvrdi Nemac.

Mada na ATP turu ima mnogo mlađih igrača kao što su Denis Šapovalov, Aleksandar Zverev, Stefanos Cicipas, Feliks Ožer-Alijasim, Danil Medvedev, Beker "velikoj trojci" još ne nazire kraj.

- Beskrajna priča o tome ko će biti najuspešniji će trajati dok god njih trojica igraju. Ne vidim kraj puta ni za jednog od njih, svi deluju kao da će osvajati još Grend slemova - uveren je Beker.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading