Federer probao da proda staru foru Novaku: Prošla je protiv Mareja ali je Đoković pročitao

Autor:

Sport

18.07.2019

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušao je Rodžer Federer da proda Novaku Đokoviću u finalu Vimbldona isti trik kao Endiju Mareju na istom mestu pre nekoliko godina, ali nije uspeo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rodžer Federer

Bio je Rodžer nadomak trijumfa. Vodio je u petom setu, pri rezultatu 8:7 imao dve meč lopte na 40:15 i svoj servis. Ali, Novak je pokazao zašto je mentalna stena. Zašto ga je teško slomiti i kada se čini da je na kolenima. 

Švajcarac je prvu meč loptu poslao u aut, a kod druge je pribegao identičnom potezu kao 2012. godine na meč loptu u finalu protiv Endija Mareja.

Servis u forhend, zatim udaranje paralele i izlazak na mrežu, posle čega je rival prinuđen da igra rizičan pasing šot iz nezgodne pozicije.

Marej je tada izbacio lopticu u aut, a Federer je legao na travu i počeo slavlje. S  Đokovićem mu to nije prošlo. Usledila je bomba s druge strane, Nole je spasao obe meč lopte, a onda naplatio Federeru propuštene šanse. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading