Velike promene na Noletovom "omiljenom" turniru!

Autor:

Sport

28.07.2019

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizatori Australijan opena, prvog grend slema u sezoni, objavili su da će od naredne godine "GreenSet Worldwide“ biti zadužen za podlogu na terenima kompleksa u Melburnu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Prvi Gren slem sezone je poznat po svojoj tvrdoj podlozi plave boje, a to se neće promeniti. 
Kompanija "GreenSet Worldwide“ od 1970. godine pravi podloge za teniske terene širom sveta. Ona se, između ostalog, postavlja za završni masters u Londonu, turnir u Bazelu i masters u Parizu.

Australijan Open je prvobitno igran na travi, a od 1988. godine posle izgradnje „Melburn parka“ je poznat po tvrdoj podlozi. Do 2007. godine su tereni bili zelene boje, a od tada su postali plavi.

Inače, ista podloga biće postavljena i na preostalim turnirima koji se igraju tokom leta u Australiji – u Pertu, Sidneju, Adelejdu, Brizbejnu i Hobartu, kao i novom ATP kupu u Brizbejnu.

Novak Đoković osvojo je sedam trofeja u Melburnu, prvi je teniser koji je sedam puta osvajao Australijan open. Šest imaju Rodžer Federer i Roj Emerson!  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading