Nadal zna kada će u penziju: Ovo ga tera da igra dalje

Autor:

Sport

29.07.2019

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Rafael Nadal priznao je da je tokom godina morao da promeniti svoj stil igre i prilagodi se mogućnostima svog tela, a delimično i protivnicima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Rafa je pričao i o tome kada će da se povuče sa Tura, o povratku fudbalera Majorke u La Ligu, ali i o tome koga će pozdržati s obzirom na to da je poznato da je veliki navijač Real Madrida.

- To je bio logičan napredak. Počeo sam da igram agresivnije, ali takva se promena ne događa u danu ili godini. To je logično. Moje noge nisu iste kao 2005. godine, kada sam osvojio svoj prvi Rolan Garos. Isto važi i za pokrete na terenu. Da biste ostali konkurentni, morate da se promenite. Federer, Đoković i ja - svi smo imali želju da ostanemo na vrhu - rekao je Nadal, koji je u poslednjih pet godina osvojio četiri Gren slem titule, od čega tri u Parizu.

- Kada mi telo bude reklo da više ne može da izdržati velike mečeve, to će biti signal da se zaustavim. Vatra i strast prema sportu i posebno tenisu još živi u meni. To me tera da nastavim da igram i inspiriše me da nastavim borbu. Međutim, tenis nije ceo moj život. Naravno, važan je deo, ali ne i najvažniji. Postoji mnogo stvari koje me čine srećnim. Na primer, vreme koje provodim s prijateljima.

Španac je pauzu između Rolan Garosa i Vimbldoba iskoristio da se odmori na Majorki.

- Na Majorku će se ponovo igrati mečevi La lige, Ja sam veliki fudbalski navijač i mnogo sam srećan što se Majorka vratila u elitnu ligu. Ipak, ostajem i veliki navijač Real Madrida. Sada moram da podržavam obe ekipe - dodao je Nadal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading