Sampras baš voli Novaka: On je sličan meni!

Autor:

Sport

22.08.2019

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji broj jedan i osvajač 14 Grend slem titula Pit Sampras je pričao veoma pohvalno o Novaku Đokoviću, a takođe je dodao i da je srpski teniser veoma sličan njemu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Djoković i Sampras

Novak Đoković nikada nije krio da je Pit Sampras jedan od njegovih najvećih teniskih idola i da je dobrim delom baš zbog njega počeo da se bavi tenisom. Njih dvojica su na Indijan Velsu zajedno igrali dubl u jednom revijalnom meču, a nekoliko meseci kasnije Pit Sampras hvali najboljeg tenisera sveta pred novi US Open.

- Kada pogledate trenutnu generaciju - Rafa, Endi, Rodžer, Novak, rekao bih da je Novak veoma sličan meni jer je on kao i ja, srećna osoba. Uživamo na terenu. Verovatno zato što dolazimo iz zemalja gde ranije nisu postojali teniski idoli. Obojica smo morali da radimo naporno da bismo stigli do vrha, možda i napornije od drugih - rekao je Amerikanac grčkog porekla.

- Što se tiče rafaela Nadala on da je sve da bi pobedio. Nema kompromisa kod njega. Dok Novak ima dobar karatker i jak je mentalno - dodaje Sampras. 

On je takođe u intervjuu rekao i da žali zbog toga što je trebalo da promeni reket tokom karijere jer je često bio ljut što je imao isti reket, iste žice koje su uvek bile isto našpanovane. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading