"Ne mogu time da se zamaram"

Autor:

Sport

09.09.2019

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Rafael Nadal izjavio je posle osvajanja US opena da mu povratak na prvu poziciju ATP liste ne predstavlja glavni cilj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Nadal se titulom u Njujorku primakao Novaku Đokoviću na liderkom mestu Tura sa svega 640 poena zaostatka i u nastavku sezone ima veliku šansu da ga nasledi na vrhu.

Rafa do kraja godine ne brani nijedan poen, a Novak brani 1820.

- Ne takmičim se zbog toga. Dobra je stvar biti u trci za tu poziciju, ali, to mi nije glavni cilj. Za mene to nije prava borba. Samo želim da budem konkurentan na onim turnirima kad je to potrebno i kad želim da se takmičim - kazao je Nadal, koji je poslednji put prvi bio na kraju oktobra 2018, i dodao:

- U ovim godinama ne mogu da trošim energiju jureći prvu poziciju. Glavni cilj mi je da igram što duže moguće i budem konkurentan. Igram na svoj način i ako tako mogu da dođem do prvog mesta, super. Ukoliko uspem da odigram dobro do kraja sezone imaću šansu i to će biti sjajno, ali, ponavljam, to mi nije najviši cilj.

Španski teniser je tokom karijere proveo 196 nedelja na prvom mestu ATP liste i po tome je šesti na večnoj listi. Ispred njega su Novak Đoković i Džimi Konors (268), Ivan Lendl (270), Pit Sampras (286) i Rodžer Federer (310).

Trofej na US openu bio je 19. iz Slem kategorije za Nadala i sad za Rodžerom Federerom, najuspešnijim igračem u toj kategoriji, zaostaje jednu titulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading