Potera i dalje traje: Đoković 54, Nadal 54, Federer 54!

Autor:

Sport

10.09.2019

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafael Nadal osvojio je na US Openu 19. Gren slem trofej, 54. "veliku titulu", čime se izjednačio sa Novakom Đokovićem i Rosžerom Federerom

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šampion US Opena

Španac je u nedelju u velikom finalu savladao mladog Rus Danila Medvedeva posle pet setova i gotovo pet sati igre. Nadal je četvrti put u karijeri osvojio US Open, čime je došao do 19. Gren slema.

Španac je tako došao do 54. "velike titule" čime se izjednačio sa Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom. Inače, u "velike titule" ubrajaju se trofeji sa Gren slemova, turnira iz serije 1.000 i Završnog mastersa.

Nadal je ove sezone, pre trijumfa u Njujorku, trofeje osvajao na Rolan Garosu, Rimu i Montrealu. Đoković je slavio na Australijan openu, Madridu i na Vimbldonu. Federer je ove godine najbolji bio u Majamiju.

Zanimljivo, Rafa i Novak su do 54 pehara došli na 182 odigrana turnira, dok je Rodžer isti broj trofeja osvojio igrajući na 231 turniru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading