Novak: Nema bola u ramenu. ali nije sve u mojim rukama

Autor:

Sport

24.09.2019

11:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković stigao je u Beograd gde se oporavlja od povrede ramena koja je prerano okončala njegov nastup na ovogodišnjem US Openu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Za sada se dobro oporavlja

On je u Beogradu prvi put trenirao od povratka iz Amerike, a kako ističe u izjavi za Sportski žurnal nema žurbe sa povratkom na teren.

– Juče sam trenirao prvi put posle Amerike i nije bilo bola u ramenu što je ohrabrujuća okolnost. Za sada deluje da imam dobre šanse da igram Tokio. To mi je i namera. Naredna dva dana će biti ključna za procenu oporavka ramena. Bitno je da je i prvi trening, kao i današnji drugi, prošao u najboljem redu. Ukoliko se tako nastavi, u utorak ili najkasnije sredu, odlučiću da li idem ili ne. Šangaj ću igrati gotovo sigurno, rekao je Đoković za Sportski žurnal.

Trenutno ima nešto više od 600 bodova prednosti nad Rafaelom Nadalom na ATP listi, ali brani svih 1.000 bodova u Šangaju. On smatra da može da ostane prvi na ATP listi, ali ističe da ipak nije sve do njega.

– Drago mi je što je osvojio US open i što igra ovako jer mi je drag kao osoba. Ceo život se poštujemo i lepo slažemo i na terenu i van njega. Neka pobedi bolji. On je sada u ATP trci ispred mene, ali neće igrati Azijsku turneju. Videćemo. Moram dosta bodova da branim. Ali ako o tome previše razmišljam, previše se opterećujem. Glavni cilj je da budem zdrav i da budem u stanju da igram, da uživam i da pružim maksimum. Kako će se stvari odvijati u smislu rezultata nije u mojim rukama. Za sada neću dodavati nijedan turnir. U Aziji sam istorijski uvek igrao dobro. Ako sve bude tamo prema očekivanjima, onda ne. Videćemo, o tom-potom, dodao je Novak Đoković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading