De Minor osvojio treću titulu u sezoni!

Autor:

Sport

29.09.2019

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladi Australijanac Aleks de Minor osvojio je titulu u Džuhaiju, pošto je u finalu savladao Francuza Adrijana Manarina sa 7:6 (4), 6:4.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleks De Minor

Borba za titulu trajala je više od dva sata, ali je na kraju bolji bio 20-godišnjak iz Sidneja. De Minor je tako došao do treće titule ove sezone, pošto je prethodno trijumfovao u Atlanti i Sidneju.

Zahvaljujući osvojenom trofeju, Australijanac će od ponedeljka biti 25. igrač na ATP listi.

Iako je Manarino imao bolji postotak ubačenog prvog servisa, nije koristio to u razmenama, pa se suočio sa čak 13 brejk lopti. Treba istaći da je spasao čak 12.

S druge strane, De Minor nije dozvolio rivalu da dođe do prilike da mu uzme servis gem.

Velika borba vodila se u prvom setu u dva gema u kojima je servirao Francuz. Ipak, brejk nije viđen, pa je odlučivao dodatni gem. U tajbrejku je sigurniji bio Australijanac, koji je nadoknadio zaostatak od 4:2, te došao do seta.

Bez mnogo problema obojica su osvajali servis gemove u nastavku. Ipak, kad je bilo najpotrebnije, De Minor je bio bolji, pa je u poslednjem, 10. gemu, došao do brejka i pobede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading