Mari ponovo u finalu: Nisam ni sanjao...

Autor:

Sport

20.10.2019

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trostruki osvajač Gren slem turnira Endi Mari igraće svoje prvo ATP finale posle više od dve godine, a rival će mu biti Švajcarac Stan Vavrinka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mari ponovo igra finala

Posle pobede u polufinalu govorio je o svom mukotrpnom povratku na Tur.

Britanac se plasirao u finale turnira u Antverpenu pobedom nad Francuzem Igom Umberom posle preokreta sa 2:1.

- Ovo je veliko iznenađenje za mene. Veoma sam srećan što ću igrati u finalu. Bio je ovo dug put za mene. Mnogo sam radio da bih došao do ove tačke i moram reći da nisam verovao da ću se tako brzo vratiti do prilike da se borim za titulu- izjavio je Endi Mari.

- Stan je fantastičan igrač, a mi smo u prošlosti imali mnogo velikih duela. Upravo na meču sa njim, na Rolan Garosu 2017. godine su i počeli moji problemi sa kukom. Bio je to težak meč u pet setova i moj kuk se nikad nije skroz oporavio od njega. Baš je dobro što ćemo ponovo igrati u finalu- izjavio je nekadašnji najbolji teniser sveta i dvostruki olimpijski prvak.

Za titulu u Belgiji 32-godšnji Mari boriće se sa Stanom Vavrinkom – ukoliko Škotlanđanin bude slavio, biće to njegova prva ATP titula od marta 2017. godine. Tada je Mari igrao finale turnira u Dubaiju, a tada je još bio i prvi igrač sveta.

Mari je prvi igrač koji se vratio ATP turu u singlu nakon operacije kuka, a prvi meč posle teškog zahvata imao je pre dva meseca u Vinston-Sejlemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading