Mari ludim preokretom protiv Vavrinke do prve ATP titule posle povratka tenisu!

Autor:

Sport

20.10.2019

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Endi Mari osvojio je svoju prvu ATP titulu posle povratka na teren. On je u finalu turnira u Antverpenu bio bolji od ljutog rivala Stena Vavrinke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Endi Mari

Britanac je slavio posle velikog preokreta rezultatom 2:1 (3:6, 6:4, 6:4).

Ovo je bio njihov 20. međusobni duel i 12 pobeda Endija Marija. Meč je trajao 148 minuta. Mari je trijumfom u Antverpenu skočio za 116 mesta na ATP listi, pa će od naredne nedelje biti 127. igrač sveta.

Vavrinka je bio bolji u prvom setu. Lako je napravio brejk i poveo sa 2:0, a onda je u narednom gemu odbio nalet Britanca. Do kraja ovog dela igre Švajcarac je bez problema sačuvao prednosti i poveo sa 1:0 u setovima.

I drugi set je započeo kao i prvi. Vavrinka je stigao do brejka i činilo se kako će se sve ubrzo rešiti u korist Švajcarca. Ipak, Mari se nije predavao. Pri vođstvu Vavrinke od 3:1, Endi od narednih šest gemova osvaja čak pet i stiže do drugog seta.

Na početku trećeg seta videli smo festival brejkova. U četiri uzastopna gema, teniseri nisu uspeli da sačuvaju svoj servis, pa je na semaforu stajalo 3:3. Usledio je mirniji period, sve do poslednjeg gema na meču, kada Mari novim brejkom stiže do pobede i titule.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading