Nadalov lekar o povredi: Ako Rafa izađe na teren...

Autor:

Sport

06.11.2019

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trenutno najbolji teniser sveta Rafael Nadal doputovao je u London gde planira da učestvuje na završnom mastersu sezone.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Problem sa trbušnim mišićem

Ipak on je na ATP turniru u Parizu morao da se povuče pre polufinala zbog povrede trbušnog mišića. Nadal je istakao da ne želi da rizikuje da pogorša povredu, ali je potvrdio dolazak u London. Njegov lekar je istakao da veruje  da će Španac nastupiti u Londonu.

- Optimista sam, u ovom trenutku Rafa može da razmišlja o mogućnosti da zaigra u Londonu - rekao je Anhel Luis Kotoro.

On je naglasio da do skora nije bilo dovoljno elemenata da se ozbiljno proceni situacija.

- Pre tri dana nismo imali dovoljno elemenata da bismo doneli odluku. Ako Rafa izađe na teren, to znači da je sposoban da igra.

Do samog eventualnog izlaska na teren Nadal će biti podvrngnut terapijama koje treba da ga dovoljno oporave za nastup na turniru.

- Bila je veoma teška procena, testovi odrađeni za nekoliko minuta, u to vreme, nisu bili pouzdani. Sada znamo kakva je situacija i pokušaćemo da uradimo sve terapije i da prilagodimo servis kako bi mogao da igra. Postoje povrede koje te direktno onemogućuju da igraš, ovde mogućnost postoji i ako napredak bude zadovoljavajući, postoji mogućnost da Rafa bude spreman.

Nadalov lekar je objasnio sa kakvim se teškoćama susreće njegov klijent.

- Kada pokušate da igrate, to je zato što imate šanse. Postoje povrede koje vam direktno ne dozvoljavaju da donesete takvu odluku. Ako je napredak zadovoljavajući, imamo priliku da ga dovedemo u stanje da igra. Kada postoji istegnuće, formira se kontraktura, što se desilo u Parizu. Morate čitav deo tela tretirati antiinlfamatornim merama, dubokom termoterapijom Indiba, koja funkcioniše dobro, kao i ručnim tretmanima sa fizioterapeutom Rafaelom Majmoom.

Zbog bola koji oseća najviše trpi Nadalov servis.

- Najvažniji deo jeste prilagođavanje servisa jer je ovo tip povrede koji dozvoljava da se sa osnovne linije igra potpuno normalno. Jedino gde se moraju napraviti adaptacije jesu servis i smeč. Moramo postepeno da uvodimo adaptacije - zaključio je Kotoro.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
BakiikaB

06.11.2019 12:25

Nisam sportski doktor, ali nešto o povredama znam. Sportista je spreman kada je povreda sanirana. Sve ostalo je priča. Rafa će prilagoditi igru povredi. Glupost. Ne bih da nagađam, ali ako je Rafa sa nesaniranom povredom bolje je da "oladi". Ovakve izjave "oko njega" izazivaju opravdanu sumnju.