Legendarna trojka "belog sporta": Noletova inpiracija i motivacija su Rafa i Rodžer, želi da bude najveći u istoriji tenisa!

Autor:

Sport

08.11.2019

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković će posle trijumfa u Parizu od nedelje krenuti u bitku za poslednji trofej sezone, na ATP tur finalu u Londonu. Srbin je spreman!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković dolazi u London kao osvajač mastersa u Parizu

- Biće to ekstremno težak zadatak za mene kada se ima u vidu ko su protivnici u grupi. Ukoliko uspem godinu da završim na prvom mestu. biće fantastično. Imam veliki motiv - rekao je Đoković.

Ove godine odigrao je nekoliko izuzetnih mečeva. Izdvaja se onaj iz finala Vimbldona sa Federerom kada je posle 12:12 u petom setu i taj-brejka stigao do titule.

- Kada je reč o takvim mečevima, radi se o vizualizaciji i pripremi sebe za sve moguće situacije. Pokušavam da 'odigram' meč u svojoj glavi pre izlaska na teren. Nisam mogao da predvidim takav scenario, ali uvek sebe zamišljam kao pobednika - istakao je naš as.

Nastavio je u istom ritmu.

- Uz tu snagu volje, morate imati snagu koja dolazi iz vaše mentalne i emocionalne strane. Za mene je to večita bitka unutar mene, veće i od one koja se dešava spolja. Nisu razne situacije na terenu to što te povređuje već kako se ti iznutra nosiš sa tim situacijama, kako ih prihvataš, kako ih preživljavaš - dodao je Novak.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafa i Federer su mu najveća motivacija...

Bez obzira na to što svi imaju preko 30 godina, Đoković, Federer i Nadal su i dalje dominantni u svetu tenisa. Srpski teniser kaže da su mu oni najveći motiv.

- Jedan drugog činimo jačim, zahtevamo jedan od drugog da napredujemo u igri. Njih dvojica su verovatno i najveći razlog zašto se još takmičim na ovom nivou. Činjenica da su ušli u istoriju me i dalje inspiriše i motiviše, da uradim isto što i oni, čak i više - zaključio je Novak Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading