Skandal: Federerov veliki prijatelj i dubl partner osuđen na dve godine zatvora!

Autor:

Sport

13.12.2019

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji dubl partner Rodžera Federera i njegov veliki prijatelj Iv Alegro osuđen je na dve godine zatvora zbog napastvovanja austrijske teniserke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Kako prenosi švajcarski Blik, sud je potvrdio da je žena bila žrtva nasilja izazvanog pod uticajem alkohola. U presudi se navodi da je žrtva "barem delimično" seksualno napastvovana, trauma je bila stvarna, ali da ne postoje direktni dokazi silovanja. Tako je i presuda donesena na osnovu "seksualne prisile".

Alegro je najavio da će uložiti žalbu na presudu pred kantonalnim sudom. On je objasnio situaciju kao "nejasnu" i naveo je da je nevin.

- Nikada nisam bio nasilan ni prema kome - istakao je on.

Takođe, Iv je dodao da je poslednje čega se seća to da je popio čašicu pića i spustio se na podijum za igru.

Tužilac je za Iva tražio četvorogodišnju kaznu, jer je potvrđeno da "nije bilo halucinacije", ali je optuženom u prilog išla činjenica da ranije nije bio osuđivan niti da ima kriminalni dosije.

Presuda teniseru je donesena na osnovu slučaja iz 2014. godine koji se dogodio u Talinu u Estoniji. Tada je Alegro bio na skupu evropskih trenera i tada je uznemiravao jednu od austrijskih sportskih radnika. Ističe se da su njih dvoje završili u hotelskoj sobi, gde se napastvovanje dogodilo. Iv Alegro bavio se profesionalno tenisom od 1997. godine do 2011. godine, osvojio je tri titule u karijeri, a najpoznatiji je po tome što je Federerov veliki prijatelj i nekadašnji dubl partner.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading