Srbija je u finalu ATP Kupa: Maestralni Lajović bolji od Hačanova, Đoković slomio Medvedeva!

Autor:

Sport

11.01.2020

05:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teniska reprezentacijea Srbije plasirala se u finale premijernog izdanja ATP kupa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Posle velike borbe u dva singla, Dušan Lajović i Novak Đoković doneli su dva poena našem timu, pobedama nad Karenom Hačanovim i Danilom Medvedevim.

Bilo je to maestralno izdanje Lajovića protiv Hačanova 7:5, 7:6 (1) i potom dva sata i 47 minuta neverovatne borbe Đokovića sa Medvedevom u kojem je slavio sa 6:1, 5:7, 6:4.

Lajović je nastavio sa sjajnim partijama ove sezone. 

U prvom setu su u Lajović i Hačanov bili sigirni na servisu, nisu dozvoljavali jedan drugom da dođu do brejk prilike, a onda je u 12. gemu posle jedine takve prilike u meču, Lajović uspeo da osvoji ključni poen i dobije set sa 7:5.

Hačanov je u naletu besa polomio reket i zaradio opomenu, a onda zaigrao još odlučnije. Slao je prave projektile u polje Lajovića, ali to nije poremetilo koncentraciju srpskog tenisera koji je nastavio da briljira.

Strpljivo je držao svoj servis i čekao priliku i konačno, dočekao je u taj-brejku.

Furioznom serijom poena stigao je do nedostižnih 6:0, da bi Hačanov osvojio utešni poen, ali kraj je bio tu. Lajović je poslao neodbranjivu forhend dijagonalu za kraj i veliki trijumf posle kog je Srbija povela u meču sa 1:0.

Onda je na scenu stupio Novak Đoković. 

Drugi igrač sveta je perfektno odigrao prvi set protiv Medvedeva, koji nijednog trenutka nije uspeo da nađe rešenje za raspoloženog rivala.

Đoković je u svakom od tri servisa ruskog igrača ima brejk loptu, iskoristio je u četvrtom i šestom gemu, i za svega 32 minuta dobio prvi set  6:1.

Međutim, Medvedev je zaigrao mnogo bolje u nastavku. Novak je napravo brejk već u prvom gemu, ali daleko od toga da je bilo gotovo. Medvedev je odmah uzvratio i osvojio 4 uzastopna gema.

Đoković je oduzeo servis protivniku za 4:3, potom je dva puta dolazio do izjednačenja (4:4 i 5:5), međutim, u 12. gemu je posustao i Medvedevu treći put u ovom setu dozvolio da mu oduzme servis i izjednači na 1:1.

U trećem setu je ključan bio brejk Đokovića u četvrtom gemu za 3:2 kojom je razbudio srpske navijače u Sidneju.

Novak je u poslednjem gemu trećeg seta spasao tri brejk lopte, jedine koje je Medvedev imao u tom delu meča, i posle dva časa i 47 minuta iskoristi drugu meč loptu i četvrti put u karijeri savladao Rusa i tako prekinuo niz od dva poraza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading