Federer priznao: Gledao sam ceo meč...

Autor:

Sport

13.01.2020

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer priznao je da je gledao meč između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala na ATP Kupu i ocenio da će biti teško pobediti ih na predstojećem Australijan Openu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Novak Đoković i Rafael Nadal pokazali su na ATP Kupu da su spremni da se bore za titule ove sezone. U međusobnom duelu u Sidneju slavio je Srbin, koji je potom doneo i pehar svojoj reprezentaciji.

Za to vreme Federer se pripremao za prvi Gren slem u rodnoj Švajcarskoj.

- Trenirao sam dugo i naporno. Nije bilo nikakvih problema, što je vrlo važno. Prošle nedelje sam se zapitao da li uopšte želim da putujem u Australiju... Mogao sam da odlučim i drugačije. Ali sam želeo da budem u Melburnu i tu počnem sezonu. U dobroj sam formi- rekao je Federer.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Federer je šest puta osvajao titulu na Australijan Openu, poslednji put 2018. godine. Tada je i osvojio poslednji od 20 Gren slem titula.

- Svestan sam da imam 38 godina i da ne bi trebalo da budem favorit. To bi mogao da bude neko koj je u 20-im. Ipak, nas trojica se i dalje izdvajamo. Novak i Rafa su već pokazali da su spremni. Gledao sam njihov meč na ATP Kupu, bio je odličan. Biće teško pobediti ih- rekao je Švajcarac.

U Melburnu bi Federerov rekord po broju osvojenih Gren slem titula mogao da obori baš Nadal.

- Ukoliko budem mogao da osvojim još neki Gren slem, to bi bilo odlično. Ali ne igram samo da bih čuvao svoj rekord. Ako me pobede, ništa posebno neće da se desi- rekao je Federer.

Prvi Gren slem u sezoni počeće 20. januara, a titulu brani Novak Đoković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading