Novakova poruka pred Australijan open: Čast mi je što sam deo iste ere sa Rafom i Rodžerom, godine su samo broj!

Autor:

Sport

19.01.2020

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počinje Australijan open, a naš Novak Đoković ima veliki motiv da odbrani titulu. Našeg asa ne brine nova garda tenisera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Nole se osvrnuo i na mlađu gardu tenisera koje može da zapreti na Australijan openu.

- Medvedev se dobro borio sa Rafom na Ju Es Openu, Cicipas je bio u polufinalu, Dominik Tim je igrao dva finala na Rolan Garosu. Oni su jako blizu. Mnogi od tih mladih igrača rade jako naporno, vrlo profesionalno. To je dobar znak koji vodi ka uspehu. Sada, da bi osvojio Gren slem, moraš da budeš konstantan na najvećem nivou, i budeš mentalno i emocionalno zreo i shvatiš svoju snagu  i razumeš svoje slabosti - istakao je drugi teniser sveta.

Nastavio je u istom ritmu.

- Rodžer, Rafa i ja poslednjih deset, petnaest godina smo znali šta da radimo mentalno u određenim situacijama. To nam je verovatno donelo uspeh. Ipak, mlađi više nisu miljama daleko. Oni kucaju na vrata - iskren je naš as.

Nole smatra da godine nisu problem.

- I Rodžer i Rafa su takođe o tome govorili. Godine su samo broj. Nije kliše reći to. Nas trojica imamo taj zajednički osećaj. To je način na koji vodimo svoje karijere i svoje živote. Mislim da smo našli put, balans između profesionalnog života i privatnog života, koji nam omogućava da na terenu budemo konkurentni toliko godina - rekao je Nole.

On je govorio i o motivaciji.

- Ostati motivisan, mentalno jak i, naravno, fizički pripremljen da se suočiš sa mladim naraštajima. Oni su jako gladni da dođu u vrh i bore se za najveće titule. Moje rivalstvo sa Rodžerom i Rafom je takođe velika motivacija da se nastavi u ovim godinama. Svako je svakog motivisao na neki način i naterao ga da bude bolji i shvati kako da prevaziđe prepreke koje ima sa ovim drugim.  Zahvalan sam na tome što sam deo iste ere sa tom dvojicom momaka poslednjih deset, petnaest godina. To rivalstvo me je učinilo jakim, otpornim i vrlo motivisani - zaključio je Novak Đoković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading