Lajoviću prijaju kišni dani u Melburnu: Dušanov preokret protiv Britanca za drugo kolo AO!

Autor:

Sport

21.01.2020

07:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Australijan opena!

RepublikaFoto: Promo/TSS
Dušan Lajović

Srpski teniser je savladao Britanca Kajla Edmunda u tri seta sa 7:6 (7), 6:3, 7:6 (4).

Lajović je zaostajao 5:2 u prvom setu u ponedeljak kada je zbog kiše meč prekinut.

Srbinu je prijao prekid da se mentalno oporavi, dok je Britanca potpuno poremetio što naš teniser koristi i odmah vraća brejk te sa tri uzastopna gema poravnava na 5:5.

Usledio je taj-brejk u kojem je Lajović ispustio 2:0, ali uspeva da spasi set loptu nakon čega opet preokreće situaciju u svoju korist i dobija prvi set sa 9:7 u taj-brejku.

Nakon mirna prva tri gema drugog seta usledio je možda i ključni. Posle maratonske borbe od skoro pola sata Lajović koristi petu brejk loptu i oduzima servis Edmundu za 3:1.

Britanac odmah vraća brejk, ali ne i mentalnu ravnotežu, Srbin je uspostavio kontrolu pa još jednom oduzima servis rivalu i rutinski privodi set kraju za 6:3.

Lajović propušta tri brejk lopte u trećem gemu trećeg seta, nakon čega su obojica tenisera igrala "ziheraški", pa je usledio novi taj-brejk.

Opet Edmund stiže do prednosti, ali ponovo Lajović preokreće i koristi prvu meč loptu za konačnu pobedu.

Lajović će u drugom kolu igrati sa boljim iz duela između Marka Polmansa koji nastupa zahvaljujući specijalnoj pozivnici i Kazahstanca Mihaila Kukuškina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading