Dijana Đoković progovorila o Novakovim mentalnim izazovima i "večitom" rivalstvu sa Nadalom i Federerom: Samo mu dajte šansu...

Autor: Sportklub

Sport

31.01.2020

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dijana Đoković, majka Novaka Đokovića u ekskluizivnom intervjuu za Sport Klub pričala je o brojnim interesantnim detaljima iz života jednog od najboljih tenisera u istoriji.

RepublikaFoto: Starsport
Dijana i Novak Đoković

Od detinjstva u Beogradu, odrastanja na Kopaoniku, mukotrpnom putu do vrha, odricanjima, Novakovim teškim odlukama...

- Moj muž je imao veru, fanatičnu, nisam ga razumela u početku, nisam imala sliku u glavi da će Novak biti na krovu sveta- istakla je Dijana Đoković u razgovoru za "Sportklub".

- Kako je polako odrastao i osvajao turnire, možda kad je postao trostruki juniorski prvak Evrope, u singlu, dublu i ekipnom tenisu, tada sam poverovala da može da bude najbolji- rekla je majka drugog tenisera sveta.

Svesna je da je njen sin uzor deci širom sveta i da je kao majka zbog toga izuzetno ponosna. Posebno srećna bila je posle osvajanja ATP kupa nedavno u Sidneju.

RepublikaFoto: Starsport

- Bila sam preponosna i plakala koliko je to kod njega "izlazilo". Videla sam da to želi. To što se Nadal žalio na fudbalsku publiku posle finala, pa dobro se mi sećamo Vimbldona, US opena ili Madrida - nije to baš tako. Čak i kada igra kao individualac, publika je protiv Novaka, a ovo je bilo ekipno gde igraš za zemlju, zastavu... Naravno da će svi da navijaju. On se hrani tom podrškom koju nema na drugim terenima kada igra sam- rekla je Dijana.

Pričala je i o neverovatnoj mentalnoj snazi tenisera koji bi od ponedeljka ponovo mogao da bude svetski broj jedan.

- Novak je mentalna gromada. Ja doživljavam stres dok ga gledam, a kako je njemu dok igra i bori se sa publikom. Ja mu se divim zbog toga. Federer koji je to što jeste, nećemo da sporimo, napravio je velike rezultate, nadamo se da će ga i Novak prestići, ali se u pojedinim momentima pogubio. I ko je tu bio jači? Novak, samo mu dajte šansu- rekla je Dijana.

Ona se prisetila i detalja koji najbolje opisuje kako se Đoković priprema za važne mečeve.

- Sećam se Vimbldona i dan pred finale, bili smo zajedno svi kod njega u kući, tu je, prisutan je, ali vidim da mentalno nije. Bio je u svojim mislima, igra se sa decom, ali nije tu. Poenta je da se on dva dana spremao za meč sa Federerom. Teniski nema šta da se sprema, dobro zna, spremiće to sa Vajdom, ali mentalna priprema je bila ključna. Glavom ga je dobio. To mi je bio najteži meč koji sam odgledala u životu. Publika je bila nemoguća, svi su vikali "Rodžer, Rodžer", nas je bila šačica," kaže i nastavlja u istom tonu...

RepublikaFoto: Starsport

- Mislim da su sada svi počeli da menjaju sliku o njemu, da shvataju da nemaju samo Federera i Nadala. Toliko veličaju njih dvojicu da za druge nema mesta, kao da su drugi leva smetala. Valjda su promenili sliku. Pogledajte samo odnos u protekloj deceniji i koliko je ko osvojio. Dosta je bio treći, toliko je već bio prvi na svetu. Nadamo se da će opet biti- rekla je Đokovićeva majka.

Majka šesnaestostrukog osvajača Gren slem turnira je navela da zna da ima zavidnih ljudi.

- Naravno, ima zavidnih, ali šta da se radi. Mislim da 99 odsto normalnih ljudi voli Novaka- rekla je Dijana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading