"Izvini Novače, svi smo budale, najveći si ikada"

Autor: Republika

Sport

08.02.2020

08:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Australijski portal "New" napravio je zanimljivu analizu o najboljem teniseru ikada.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Novinar Tajson Oto objasnio je zašto je po njegovom mišljenju Novak Đoković ispred Rodžera Federera i Rafaela Nadala. Po njemu, jasno je da je teniski svet više voli Švajcarca i Španca, ali je objasnio i zašto se ogrešio od srpskog asa.

 - Bili smo tako slepi. Novak Đoković je najveći teniser ikada viđen i nikada to nije bilo očiglednije-  počinje tekst Australijanca.

Novi svetski broj jedan prišao je Rodžeru na samo tri Gren slem titule tako što je u Melburnu došao do svoje 17. godine, mestu na kome je neverovatan sa skorom 8-0 u finalima. Takođe je na samo dva najznačajnija trofeja od Rafaela Nadala. Šest godina je mlađi od Federera (38) i 15 meseci od Nadala i putanja Srbina ga nesporno stavlja iznad dva velika rivala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak u Melburnu

Njegov uspon do GOAT (Greatest Of All Time) čini se da je neizbežan. Iz nekog razloga, ništa više od tih navoda ne ljuti ljubitelje tenisa. I poslije 17. Gren slema Đoković i dalje nepravedno ne sme da se oceni kao GOAT između Federera i Nadala.

Nikada nije bilo jasnije da se teniski svet ogrešio o Đokovića. I da je svima teško to da priznaju...

To se sigurno ne bi desilo Nadalu ili Federeru

Nikada nije bilo popularno mišljenje, ali Novakov teniski status GOAT-a je nesporan. Samo to još nije bilo otkriveno. Neće proći dugo vremena kada će ljubitelji i navijači morati da se suoče sa tim da nisu na pravi način tretirali Novaka.

GOAT jednostavno ne bi smeo da bude izviždan na svom terenu - Rod Lejver areni na kojoj je osvojio osam titula. Publika je aktivno bila protiv njega sve do momenta kada je servirao za pobedu nad Dominikom Timom posle tri sata i 59 minuta. To jednostavno nije smelo da se dogodi GOAT-u.

Prošlo je samo dve godine kada je legendarni Amerikanac Džon Mekinro opisao da je Đoković "tretiran kao g***o" od organizatora na Australijan openu zbog loših termina za njega, sve kako bi Federeru izašli u susret. Đoković je najmanje poštovani GOAT od svih sportova u modernoj eri. Mogu drugi da se ne slažu, ali kada se Đoković oprosti od igranja, teniski navijači će shvatiti da su pogrešili. On je mnogo više od trećeg favorita u GOAT debati. Za pet godina mogao bi da razbije svaku debatu po tom pitanju, odnosno kad nadmaši Federera po broju titula na Gren slemovima.

Čak iako se ne broje ti trofeji, ostaće da Đoković u međusobnim duelima sa obojicom ima bolji skor.

Kako mogu Nadal i Federer da budu najbolji u istoriji ako nisu čak ni u svojoj eri? Džoker je zapravo sve vreme bio kralj, istakao je australijski novinar.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading